2012. október 29., hétfő

Buszozzunk egyet! - a TÜKE busz, ahogy pécsiek látják

Talán sokan halhattatok a pécsi tömegközlekedést irányító, Tüke Busz várható átalakításairól, amelyek nagyban befolyásolhatják majd mindennapjainkat. A tervek szerint több busz vonalát meghosszabbítják, így például a 14-es, 22-es, 23-as, 24-es buszokat bevezetik a főpályaudvarig, a Budai Vám eddigi végállomása így csak egy megálló lehet majd a jövőben. Ezen felül a tervezet szerint 4-es buszokat is sűrűbben járatnák, illetve a 43 és 31-es buszok továbbmehetnének Uránvárosig. A további változásokat IDE kattintva tekinthetitek meg. Az tuti, hogy első látásra nem rossz elképzelések ezek, viszont ha megvalósulnak, akkor én biztos el fogok tévedni az első időkben a saját városomban :D




További kérdés persze, hogy okoz-e ez a majd fennakadásokat a főpályaudvaron, tumultust a sok busz miatt a végállomáson? Ezt egyelőre nem tudjuk, azonban a pécsiek véleményére kíváncsi a busztársaság vezetése is ugyanis a forum@tukebusz.hu email-címre várják az ötleteket, de az új vonalhálózatok tervezett térképét is elérhetővé tették a buszvállalat honlapján, hogy az utazók megfogalmazhassák véleményeiket. Emellett a jegy- és bérletrendszer, valamint az éjszakai járatok kérdését is meg fogják vizsgálni - olvashattuk a Pécsi Stop honlapján.



Nos, a pécsiek véleményére nem csak a Tüke Busz, de mi is kíváncsiak vagyunk. A héten videóinterjúkat is készítünk ez ügyben az utazókkal, és még egyéb módokon is utána járunk ezeknek a változtatásoknak. Érdemes lesz tehát követni minket, hiszen mindennapjaink meghatározó bosszankodása, főleg a reggeli órákban, ha éppen kimarad egy járat. Tehát ez a hét a buszok körül forog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése