2013. január 29., kedd

Mi lesz veled pécsi buszközlekedés?

Az utóbbi időben, mivel utazásaimhoz mindig a Tüke Busz járatait veszem igénybe, a bosszúság mindennapos útitársam volt. Talán, akik Pécsett élnek és busszal utaznak tudják, hogy miről beszélek. Az már szinte mindennapos dolog, hogy a buszok koszosak és büdösek, de, hogy nincs egy olyan busz, ami pontosan indulna, illetve érkezne?! A Pécsi Stop-on olvastam egy cikket erről, és látom, hogy bizony nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

A "Hol volt, hol nem volt - meseszerű buszközlekedés Pécsett" című írásban a szerkesztő a következőképp jellemzi a pontos pécsi járatokat: "mint a Télapó, a húsvéti nyuszi vagy a réztökű bagoly: hiszünk benne, de nem látjuk." A karácsony előtti nagy buszos sztrájk a buszok romló állapota, a mindennapos gépjármű lerobbanás, kigyulladás, mind olyan jelek, amik egyértelműen mutatják, hogy nagy a baj. Bár a Pécsi Tömegközlekedési Rt.-től átvette egy másik pécsi cég a járatokat - az adósság nélkül - mégis, úgy tűnik a problémákat is megvették. A járatátszervezésekről és az új járatok indításáról már írtunk, sőt a járókelőket is megkérdeztük de azt, hogy ezt miként képzelik el ilyen mennyiségű és minőségű buszparkkal azt nem tudjuk. 

Mindenesetre álljon itt a már említett cikk, hátha olyan helyekre is eljut a probléma, ahol tenni is tudnak ez ellen. Bár személy szerint azt gondolom már eljutott, de vagy nem akarnak, vagy nem tudnak tenni ez ellen. Ez annak fényében, hogy mennyibe kerül egy bérlet a városban még felháborítóbb...


Pontos helyi járat, Télapó, húsvét nyuszi, résztökű bagoly - hisznek bennük, de senki sem látta őket
Fotó: Pécsi STOP


"Két olvasónk is a pécsi helyi járatú buszközlekedés hektikus mivolta miatt kereste meg szerkesztőségünket. Eszerint hétfő délután teljesen kimaradt a 2/A járat, de az 1-es, a 4-es és a 27-es is érdekesen járt. A pontos busz már lassan olyan lesz, mint a Télapó, a húsvéti nyuszi vagy a réztökű bagoly: hiszünk benne, de nem látjuk.

Levélben értesítette szerkesztőségünket a pécsi helyi buszközlekedés kaotikus helyzetéről egy olvasónk hétfő este. Mint írta: az elmúlt hetekben és napokban is nagyon sokszor kimaradt a 2/A-s járat, január 28-án délután pedig egyáltalán nem közlekedett, ami miatt a 2-es vonalán járó buszokon erősen feltorlódott az utazóközönség. Hozzátette: úgy tudja: az uránvárosi fővonalak többségén is ritkítottan, nem a menetrendnek megfelelően közlekedtek a Tüke buszok. Uránvárosból az 1-es járatot 10 perc helyett 15 percenként indították, a 27-es vonal is 15 perc helyett hozzávetőlegesen 20 percenként indult. A 4-es vonalon is maradtak ki járatok, illetve itt teljesen kaotikusan közlekedtek, a buszok hétfőn 13 és 14 óra között véletlenszerűen indultak el.
A 27-es járatra egy másik olvasónk is panaszkodott. Elmondta: a közelmúltban délután öt körül okozott neki kellemetlenséget a busz, mely egyik alkalommal több perccel az indulási ideje előtt elment, másszor pedig több percet késett. A 21-essel is pórul járt, azzal kora délután: várt rá, de egyszerűen nem jött a megadott időben, végül gyalog indult el a vonal mentén. Húsz percig sétált, ezalatt egyetlen 21-es sem húzott el mellette.

Az anomáliák kapcsán megkerestük megyeszékhely helyi tömegközlekedését bonyolító Tüke Busz Zrt.-t, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett tőlük válasz. Esetleges reagálásukat a későbbiekben közöljük."

Rónay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése