2012. november 10., szombat

Politikus a ketrecben


Hírnek kellett lennie –mint megannyi hülyeségnek- hogy egy állatkertet kereszteznek egy vidámparkkal, és mennyire jó móka lesz,- az embernek-, hiszen az élőviláguk környezetéből kiragadott állatokat most már akár egy hullámvasútról is szemlélhetjük.
Pécsen ugyan csak Mecsextrém van, ahol lóghatsz, mászhatsz kötélen pár ezresért.
Aztán az állatkert igen ,ami mindig költözni készül. s végül folyton ugyanott marad.
Pénzhiányban szenved, s kitalálhatna egy hasonló megoldást, ami jó móka lehetne. - megint csak az embereknek. -  Nézzünk körbe a városba mit lehetne tenni az ügy érdekében, játszunk a gondolattal, mi van Pécsen? Hm… ingyen cirkusz az biztos hogy van a Széchenyi tér 1-ben.
Ez már egy jó kiindulópont lesz, az állatkertet hozzuk össze az ingyen cirkusszal s ezúttal a majom is nevethet a jól megrendezett színpódiumon. Csizi Péter úgy is nemrégen kapott egy Csizi kismajomról szóló mesekönyvet, tehát a karaktere adott. - Ugyan George Orwell disznók alakjában testesítette meg az embert, ebben az álláspontban Nagy Csabi álláshalmázónk jut eszemben-
Becsukjuk őket,- a kétharmadot- a pécsi állatkertbe. Az építőt a rombolótól külön kell tenni, Úristen szegregálás! Ajvékol a csatlós bama és társai.
Az állatkerti lakók profitálhatnak belőle ők az építők, s megkapják, a Városházát ahol megnyomják azt a bizonyos igen, nemet –ami egyébként nem biztos, hogy ránk nézve rosszabb döntések születnének -
A „kedves” kétharmad valamint a mindenféle tanácsadóik fizetése megmarad a közös kasszánkba,- milliós nagyságrenddel rendelkeznénk - cserébe megkapják a mindennapi banán adagot. Képzelhetitek a Bayer center eztán már csak banánszállítással foglalkozna.
Egy politikus ugyanezt a gondolatot a parlamentben kutyákkal eljátszotta akkor Pécsett miért ne lehetne?
Az élet megindul az állatkertben, a média mindennap kijárna és érdeklődne, az emberekről nem is beszélve, mert ugyan ki nem akarna látni egy szabad, természetes környezetétől megfosztott politikust a ketrecben játék gombbal a kezében, amivel azt hiszi, a pécsiek életterét, pénztárcáját emészti fel továbbra is. De ha nem nézek rájuk az sem baj, legalább nem az állat lenne a ketrecben, hanem az, aki oda való!

Creusa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése