2012. október 27., szombat

Szimpátiatüntetés Léhmann György mellet

A devizahitelek problémája sokunkat érint, ma Magyarországon több ezer háztartás jár ezen (lyukas)cipőben. Többen próbálták már aláírásokkal, demonstrációkkal elérni a hitelszerződések semmissé tételét. És hogy mi történik azzal aki jogászként tesz a bajbajutottakért? Kiderül cikkünkből!



Október 25-én a Patacs-Rácváros Egyesület szervezésében szimpátiatüntetést tartottak, a sokak által csak „devizahitelesek őrangyalának” nevezett ügyvéd mellet. A tüntetésre a Ferencesek utcájában került sor, mindegy 60-80 fő részvételével. A résztvevők táblákon hívták fel a figyelmet a devizahitelek igazságtalanságára és a bankok embertelenségére. Az eseményen a Mecseki Láthatatlan is képviseltette magát.



Dr. Léhmann György ellen a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökének kezdeményezésére indult etikai eljárás. Az ügyvéd szerint az összes közjegyzői végrehajtási záradék törvénysértő, mert a svájci frank alapú hiteleket forintban kell visszafizetni. Ezen kijelentése nagy port kavart a Közjegyzői Kamaránál, mely után a Pécsi Ügyvédi Kamara indította meg az eljárást.


Az ügyvéd úr tárgyalása körülbelül két órán át tartott. Ítélet nem született, az eljárás novemberben folytatódik. Amennyiben Léhmannt elmarasztalják, akár ki is zárhatják a Ügyvédi Kamarából.


Léhmann György a bankok elleni harcáról vált ismertté, melyben már több jelentős sikert ért el. Neki köszönhetően foglalt állást az Európai Bíróság a devizahitelek ügyében, mely során kimondták, hogy a bankok nem módosíthatták volna egyoldalúan a szerződéseket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése